Bulgarien 2

Galleri: Bulgarien 2


Tilbage til galleri oversigten: Klik her.Dynamit og Martin med henholdsvis Birgitte og Pernille på ryggen. Birgitte havde om muligt fået verdens mest sultne hest.
Dagen forinden havde vi kørt over 200 km i ring, derfor investerede vi i et vejkort med kyrilliske bogstaver. Dejligt faktisk at vide hvor vi befandt os.
Efter en vellykket dag, uden omveje og store forvirringer, er Birgitte og Michael glade for at ankomme til Borovets.
Verden set fra hest. Først red vi af små skovveje, men derefter af næsten usynlige stier.
Kristof fortager en kort undersøgelse af hesten Martin, han fornemmede han havde en mindre skade på benet. Kristofs familie har de sidste 3 generationer arbejdet med heste, og Kristof var ved at oplære sin søn i kunsten.
hyp hyp.
Birgitte og Pernille står på kanten af Black Rock og nyder udsigten ned gennem dalen. Det var herfra at ”forbryderne” fra kommunismens tid blev sparket ud over.
Rila bjergene er et enestående sted for trekking og uden tvivl også ture på hesteryg.
Sloganet fra Merrell passede fint på dette tidspunkt, men dagen efter var det knapt så passende. Aahhh vi havde ondt i røven og benene…og ryggen…og skuldrene…og knæene...
Midt inde i skoven er en lille lysning, hvor vi gør stop. Birgitte plukker friske hindbær.
Birgitte i god stil, hun smilede hele vejen.
Det duftede fantastik i den lille by efter vores ridetur, og det var der god grund til. I Bulgarien elsker man kød og masser af det. Her er det et helt lam om skal tilfredsstille de sultne munde.
Efter besøget i Borovets, fragter vi vores ømme kroppe til Blagoevgrad.
I Blagoevgrad ligger det amerikanske universitet, hvilket er med til at skabe en helt enestående metropol stemning. Byen er proppet med små cafeer og hyggelige restauranter, alle med meget lave priser.
Bulgarien er et land med store kontraster mellem gammelt og nyt. En dame sidder og ser livet gå sin gang... ”gad vide hvad hun tænker
I parken vinker en ældre herre os nærmere. Selvom vi ikke taler Bulgarsk forstår vi både at manden har været sømand og bla. været i Buenos Aires, hvor han sammen med resten af besætningen fik pisk. Tak for sludderen.
Et olieskift tiltrækker stadig masser af opmærksomhed. Vi blev i tvivl om fyren her ikke var gået i seng endnu, eller ikke rigtigt stået op?!
I hjørnet under et halvtag i læ for regnen, udfordres der til kamp.
Selvom vi ser mange nye biler, er stadig tæt på 1/3 af bilparken den gode gamle Lada.
En kone smiler venligt til os, så vi tager da selvfølgelig et billede.
Tid til eftertanke.
I gamle dage..
På vej mod Sofia, 30 km inde i en bjergkløft ligger det imponerende Rila kloster.
Klosteret blev grundlagt i 927, men er blevet plyndret, nedbrændt og sågar flyttet siden. På væggene omkring selve kirken er flotte farverige malerier.
Malerierne blev udført af Zahari Zograf, som efter sigende blev blind efter af have brugt forstørrelsesglas for meget.
”Yo Romeo, get your ass up here”
Inden i kirken køber vi en halv liter helligt vand, som vi måske får brug for når vi om få dage indleder jagten på den blodtørstige Dracula.