Kathmandu – Delhi

Galleri: Kathmandu – Delhi


Tilbage til galleri oversigten: Klik her.Teamet tager afsked med Kathmandu og sendes godt af sted af Hari fra Highlander Guesthouse og den danske ambassadør i Nepal, Gert Mejneke.
Turen ud af kathmandu var waov..
Vejforholdene lige uden for Kathmandu var ubeskriveligt dårlige. Store huller, sten, støv og tæt trafik. Vi brugte omkring 2 timer på at tilbagelægge den 35 km lange strækning.
De lokale arbejder eller stener langs vejen
Pludselig rammes vi af en kølig regnbyge. Nogen har selvfølgelig husket at medbringe regntøj - andre har ikke været helt så betænksomme!
På etapens anden dag ankommer vi til byen Lamahi i det vestlige Nepal. Der afholdes en politisk strejke, så byen virker helt spøgelsesagtig.
Der er absolut intet at give sig til I Lamahi. Michael, Mogens og Sofus slår mave efter vores første måltid i rigtig mange timer. . en omelet og lidt saftløst brød!
Vores hotelmutter tilbringer det meste af dagen i det udendørs køkken.
De fleste af de huslige gøremål sker ved hanen foran af hotellet. Hotelejernes døtre knokler med opvasken og tøjvasken. Lidt regnvejr sætter ikke en stopper for de daglige pligter..
Tina får drengebesøg på hotelværelset allerede kl. 7 om morgen. Ungerne har været oppe siden kl. 5, så nu må det snart være tid til at stå op.
Drengene opdager Michaels cricketbat og bliver helt vilde, for så ved de hvad dagens program står på.
Inden kampen kan begynde, må der laves hold og tages holdfoto. De to drenge til højre måtte til indledningsvis ikke spille med, fordi deres tøj var beskidt. Det er tilsyneladende ikke kun danske børn, der kan være stride! 20 minutter senere var alle beskidte..
Som absolut eneste turister i byen tiltrækker vi alles opmærksomhed.
Vi bliver hurtigt venner med de fleste af Lamahis unger, der hænger ud ved vores side det meste af eftermiddagen.
Vi fortsætter turen vestover Nepal. Her er landligt og fattigt.
Mange i det vestlige Nepal ejer umådeligt lidt, men de er varme mennesker der gerne giver dig et smil eller vink med på vejen.
Vi holder en sen morgenmadspause. For første gang i dage er det lykkedes os at få fat i Bananer og kiks, så særligt Michael glædes over at han ikke skal have mangofrugter igen.
Vi nærmer os den Indiske grænseovergang og befolkningstætheden vokser.. sammen med nysgerrigheden!
Få kilometer fra den Indiske grænseovergang ligger nationalparken Shuk Laphanta. Vi står tidligt op, hyrer en jeep og tager på safaritur. Jeepen er så skrammelagtig, at man sidder væsentligt bedre på taget end indenfor.
Vi kommer forbi et udkigstårn, hvorfra man kan få et godt udsyn over savannen.
Nationalparken skulle eftersigne huse tigre og andre vinde rovdyr. Vi ser rensdyr, aber, ulve, bøfler, slanger og en enkelt elefant, men desværre ingen tigre.
Denne elefant var ufattelig tørstig. Det var sjovt at se den gang på gang fylde snablen op med vand og efterfølgende sprøjte det ind i munden på sig selv. Ved ikke om den drak 50 eller 100 liter , men det er i den størrelsesorden.
Vi ankommer til Indien og passerer en bro med udsigt til en hellig festival. Aktiviteten ved floden er abnorm.
Et lille udsnit af Indien. Landet med en milliard indbygere…
Dagen før vi ankommer til Dehli overnatter vi på luksus resortet ”Hotel Paradise”. Her får vi vores første varme bad i mange dage. Michaels 12 sting i foden skal ud og Tina går i krig med sin Schweizerkniv.