Motorcykeltur

Galleri: Motorcykeltur


Tilbage til galleri oversigten: Klik her.Tuktuk'en er på værksted og vores visum til Iran lader vente på sig. Teamet beslutter sig for at leje to Enfield motorcykler og køre til det nordvestlige Indien - til Ganges flodens udspring.
Michael og Rasmus diskuterer og vi skal køre den lige vej eller tage turen igennem bjergene. Aftenen forinden havde de beregnet det samlede kilometerantal til Ganges flodens udspring. Afstanden viste sig at være betydelig længere end forventet.
Cirka 5 timers kørsel fra Delhi, forlod vi den kaotiske bytrafik og begyndte at bevæge os op i bjergene.
Det var ikke bare os, men selv de indiske hunde var ved at gå til i varmen. Temperaturen havde sneget sig op på 47 grader. I bjergene faldt temperaturen heldigvis en anelse.
Vi kører op til Michaels kammerat Robin, der har bosat sig i bjergene imens han studerer Hindi på universitetet i Moussouri.
Vi spiser aftensmad på Robins terrasse med udsigt til Himalaya bjergene og solnedgangen. Vi nyder kolde øl, fortæller røverhistorier og ser utallige stjerneskud inden at vi kryber til køjs i tæpperne på Robins køkkengulv.
Tina får sit første brændemærke fra motorcyklens gloende udstødningsrør.
Seje drenge på 2 hjul!
Efter rigtig mange timer på vejen kan man godt få ondt i ryggen. Rasmus forsøger at strække Michaels ryg imens inderne forundret ser på.
Med ømme skuldre og bagdele nærmer vi os Gangotri. Udsigten er fabelagtig og flere steder løber vand fra bjergkilder direkte hen over kørerbanen. Tina hopper af motorcyklen for at få et billede af drengene der passerer et af disse steder. Hun mister sin ene sko fordi strømmen er betydelig mere kraftig end antaget.
Teamet indlogerer sig på et hotel i Gangotri og starter den efterfølgende morgen gåturen op mod Ganges flodens udspring. En 18 kilometers strækning af snoede stier med udsigt til golde og sne-beklædte bjerge. Ubeskriveligt smukt!
Mere flot udsigt..
Tina forsøger at indhente drengene, der har betydelig længere ben og bedre kondition end hende.
Vi ankommer til Ganges flodens udspring, Gaumukh gletscheren, men beslutter at gå yderligere en kilometer, for at få godt udsyn til 7000 m. bjerget Shivling.
Tuktuk-team-Pakistan ved Ganges flodens udspring. Yeahhh..
Michael og Rasmus smider kludene og bader i det hellige vand. Tina nøjes med at vaske sig i ansigtet, da vandet er omkring 0 grader. Sejt gået, drenge!
Tuktuk-manangerens bagdel!
Teamet overnatter i telt i 4000 meters højde. De mange timer på motorcykel og rask trav op af bjergsiderne har rustet teamet godt sammen.
Muldyr transporterer overvægtige indiske turister op til Ganges flodens udspring. At dømme ud fra deres ansigtsudtryk, er det en mere smertefuld oplevelse at sidde på et muldyr, end at gå strækningen selv.
Vi sætter kursen tilbage mod Gangotri. Selvom turen ned af bjergstierne ikke er halv så udmattende som turen mod toppen, kan de 24 km . godt mærkes i benene.
Omringet af bjerge og med den hellige flod under os, fortsætter vi mod Gangotri, hvor vores motorcykler holder parkeret.
De små pauser undervejs giver os tid til at dvæle ved udsigten. Danmark synes umådelig langt væk og fladere end en pandekage, når man står på en bjergskråning i Himalaya.
On the road! Der er stadig 500 km . til Delhi.
Bjergsiderne har mange udfordringer. Det er ikke kun de skarpe hårnålesving man må have for øje.
Indiske pendlere i autorickshaw.
Vi returnerer til Delhi. Beskidte og ømme i lemmerne.