Quetta

Galleri: Quetta


Tilbage til galleri oversigten: Klik her.I Quetta inviteres tuktuk-teamet til pressekonference i Pressclub – journalisternes mødested.
Michael interviews til pakistansk TV.
Michael interviews til den landsdækkende kanal - PTV. Han klarer det til UG, men ved efterhånden også hvad journalisterne vil ha'.
Journalisterne er nysgerrige efter hvorledes det er at være vestlig kvinde i Pakistan..
Rasmus får lov at svare på alle de tekniske spørgsmål vedrørende tuktuk'en.. Ikke just hans speciale, men han svarer med stor overbevisning.
Vi tilbringer flere aftener sammen med journalisten Shahzada Zulfiqar. Shahzada's bror bor i Virum, så han er bekendt med den Danske kultur. Han inviterede os til middag hos en pakistaner, der har været bosat i Danmark i 28 år.
I Quettas livlige basar møder Tina den flinke pakistaner Wilhelm. Han har de sidste 20 år arbejdet som kok i huset for forskellige vesterlændinge bosat i Pakistan. Han taler fremragende engelsk og insisterer på at hun tager med hjem til hans søster til eftermiddagste.
Hjemme hos Wilhelms søster emmer der af aktivitet. Endnu et barnebarn er kommet til verden for bare to uger siden og den stolte mormor viser den nyfødte frem. Selvom der er 40 grader i Quetta, er babyen pakket stramt ind i klæder. Klæderne skal forhindre babyen i at få revet lemmer af, hvis hjemmets andre børn kommer til at lege lidt for voldsomt med den nyfødte, forklarer Wilhelm
Man kan ikke besøge en pakistansk familie uden at blive budt på te med mælk og kiks. Et høfligt visit varer som oftest 3 kopper af den varme drik.
Wilhelms søster har 11 børn (”et helt cricket-team” siger hun med et bredt smil). Denne eftermiddag er det primært døtre, svigerdøtre og børnebørn der er samlet på den lille dagligstues hylder.
To af sønnerne driver den af foran husets fjernsyn. De indiske musikvideoer med vuggende kvindehofter og lidenskabelig sopransang er et hit blandt teenagedrengene.
Et af børnebørnene giver sig stolt til at vise familiealbumene frem. Hun fortæller livligt om bryllupper og udflugter… på persisk.
Et andet barnebarn tager sig en lur midt på stuegulvet! Snakken fortsætter i samme toneleje, for i Pakistan er man vant til at være mange mennesker samlet. Huset består, foruden af et køkken, af tre opholdsrum. Disse rum udfylder alle familiens behov til trods for at de bor 12 mennesker på adressen – fordelt over tre generationer.
Tina takker for teen og gæstfriheden, men så nemt slipper hun ikke. En af svigerdøtrene er i køkkenet og i færd med at lave Chapatis (brød). ”Du må ikke gå på tom mave. Bliv og spis med”. Et nej accepteres under ingen omstændigheder, så Tina opgiver at afslå tilbuddet.
Teenagedøtrene kommenterer Tinas påklædning og beslutter at give hende en ”pakistans-make-over”. De står på hovedet i klædeskabet og finder en prikket Shalwar Gameez med dertil-matchende sjal. De klatter vinrød neglelak på hendes hænder og fødder, tegner øjenbrynene sammen og smører læbestift på i tykke lag. Efter at håret er børstet og sat med nåle i en royal-frisure, så mangler der bare kronen på værket; Kulørte plastik Bangles (armbånd) og false diamantøreringe. Perfekt!
Teeenagedøtrene viser stolt deres værk frem. Den resterende del af familien er ved at dø af grin. For at gøre ydmygelsen total, ryddes stuegulvet og der bliver skruet op for lyden på fjernsynet. Nu skal Tina lære at danse traditionel pakistansk dans! Teenagepigerne fører an med stor overbevisning og Tina forsøger at kopiere de svære trin.. uden held!
Efter 3 timer i familien Shaukat's selskab tog Tina sin afsked. Teenagedøtrene forærende hende selvfølgelig tøjet og smykkerne, så Michael og Rasmus fik sig et godt grin, da Tina vente tilbage til hotellet – forvandlet til noget der mindede mere om en prostitueret end en pakistansk skønhedsgudinde!