Rumænien

Galleri: Rumænien


Tilbage til galleri oversigten: Klik her.Pernille overtager roret, og fører tuk'en sikkert ud af Bulgarien. Tak for det korte visit, det er bestemt ikke sidste gang.
Vi forlader Bulgarien fra byen Ruse og krydser Danube floden som fungerer som grænse til Rumænien.
Broen som, lidt misledende, er døbt venskabs-broen er den største stål-bro i Europa med et spænd på 2,8 km. Efter NATO bombede Beograd og broen over Danube, blev venskabsbroen også en af de travleste broer i Europa.
Vi når stort set kun lige at krydse grænsen, inden vi bliver vinket ind til siden af en rumænsk hjemis-bil som såmænd bare vil byde os velkommen og gi en omgang store isvafler.
Vi når Bukarest sidst på eftermiddagen og spadserer rundt i den historiske del af byen. Nu er det ikke moskeer som dominerer, men ortodokse kirker.
Vi besøger parlamentsbygningen som blev opført under Nicolae Ceausescu, og ironisk nok blev døbt Casa Poporului (Folkets hus)
Pladset har over 3000 rum og er verdens 2. største bygning efter Pentagon. 1/6 del af Bukarest blev jævnet med jorden for at gøre plads til endnu et af diktatorens vanvittige påfund. Paladsets største lysekrone vejer lige over 5 ton.
Birgitte betragter en af de enorme sale, en af dem stor nok til at sætte rygter i gang om at den rent faktisk var en helikopter landeplads som kunne bruges af Ceausescu og hans kone Elena hvis det blev nødvendigt.
Fra balkonen holdt Ceausescu sine utallige taler. Det var også her Michael Jackson fortalte de tusinde af fans, hvor glad han var for at være i Budapest.
Ceausescu var opsat af symmetri og alt omkring paladset blev genopbygget derefter. Men det var ikke nok, over 8000 landsbyer blev jævnet med jorden og genopført i sovjetiske beton blokke...symmetrisk?!
Bare at gå ned af indkørslen giver sved på panden og tager flere minutter. Det er altså et virkelig stort palads !!
En dreng sidder uden for vores hotel, helt opslugt af den farverige 3-hjuler.
Bukerest er som andre storbyer, pretty dirty.
Vi haster videre for at indlede jagten på ham Dracula, men ikke på tom mave, det går skam ikke.
Vi ankommer til Snagov søen hvor Vlad Tepes (aka Dracula, the real one) efter sigende er begravet på en lille ø. Birgitte er klar til at tage kampen op, om det skulle blive nødvendigt.
”kom så, fart på”. Birgitte giver den gas, i aftenkjolen.
På øen er opført en lille kirke som huser kisten.
Der var han, men kun på lærred.
Vlad Tepes var enormt blodtørstig (ikke bogstaveligt) og ifølge sagnene skulle han ofte have spist sin middag foran de mennesker han fik tortureret.
Vlad Tepes (Draculea) fortrukne metode var at spidde sine fanger. Dette skete ved at føre en pæl gennem anus og ud under hagen, ofrene kunne således ”hænge” der i optil 48 timer.
Rumæninen er kendt for sin vin, de bedste flasker kan her købes for 80 kroner.
Birgitte køber lidt forfriskninger til teamet.
Vi triller videre mod Brasov, og passerer en kirkegård mellem bjergene.